Linguine met garnalen en kappertjes

Linguine con gamberetti e capperi

(454)

Door de chique garnalen en een scheut Martini is dit echt een gerecht voor een etentje. Martini is een beetje zoet, dat geeft de garnalen een bijzondere twist.

In Nederland noemen we grote garnalen vaak scampi. Maar als je die in Italië bestelt, krijg je... kreeftjes.Lees meer...

  • < 20
  • Vis
Recept Linguine met garnalen en kappertjes Grand'Italia

Ingrediënten

  • Pasta Linguine all'Uovo 500g Grand'Italia

    Linguine heeft de lengte van spaghetti en het platte van fettuccine.

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Voedingswaarden

  • Energie

    550kcal

  • Koolhydraten

    82g

  • Eiwitten

    34g

  • Vetten

    8g

Bereidingswijze Linguine met garnalen en kappertjes

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook.

  • Stap 2

    Snijd intussen de helft van de garnalen klein. Verhit een hapjespan 2 el olie en fruit de knoflook en ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe.

  • Stap 3

    Blus af met de Martini en laat verdampen. Voeg de Sugocasa Erbe en kappertjes toe, laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de rest van de garnalen gaar.

  • Stap 6

    Schep de pasta door de saus en serveer met de garnalen.

  • Stap 7

    TIP Strooi er basilicum over voor wat meer kleur.

Garnalen worden in het Italiaans aangeduid met gamberetti, gamberi of gamberoni (van klein naar groot).

Recept linguine con gamberetti Grand'Italia

Beoordeel dit recept