Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

(3434)

Een absolute klassieker uit Noord-Italië. Dé klassieke lasagne met een rijkgevulde saus van gehakt en bedekt met een romige laag bechamelsaus en kaas. Hiervan kun je blijven eten!

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    940kcal

  • Koolhydraten

    51g

  • Eiwitten

    48g

  • Vetten

    60g

Bereidingswijze Lasagne alla Bolognese

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  • Stap 2

    Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  • Stap 3

    Vet een ovenschaal in met 1 el olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met de lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels (koude) Bolognese en dek af met een laag lasagnebladen. Verdeel hierover ongeveer 1/3 van de Bolognese, de helft van de Besciamella, een paar plakken mozzarella, de helft van het basilicum en de helft van het gehakt.

  • Stap 4

    Verdeel er een laag lasagnebladen over. Schep hierop enkele lepels (koude) Bolognese en achtereenvolgens de rest van het gehakt, het basilicum en de Besciamella. Eindig met een laatste laag lasagnebladen, Bolognese en mozzarella.

  • Stap 5

    Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin in de oven.

  • Stap 6

    Lekker om te garneren met een paar blaadjes basilicum.

Recept Lasagne alla Bolognese Grand'Italia

Lasagne is het ideale gerecht als je veel eters hebt: je kunt de hoeveelheden eenvoudig verdubbelen en meerdere schalen maken. Je kunt de lasagne bovendien een dag van tevoren maken en op de dag zelf afbakken in de oven.

Beoordeel dit recept