Glutenvrije Penne all'Arrabbiata

Penne senza glutine all'Arrabbiata

(12)

Dit pittige pastagerecht dankt de naam aan de pikante smaak; arrabbiata betekent namelijk boos of woedend. Vooral in Zuid-Italië zijn de bewoners gek op scherp en pittig. 

 • < 20
 • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Glutenvrije Penne all'Arrabbiata

 • Stap 1

  Fruit de knoflook in de olijfolie, maar laat niet bruin worden. Kook intussen de glutenvrije penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 8 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

 • Stap 2

  Voeg de Piccante saus bij de knoflook en verwarm samen al roerend.

 • Stap 3

  Giet de glutenvrije penne af en meg deze door de Piccante saus en de knoflook.

 • Stap 4

  Verdeel over 6 borden en garneer met de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Het fijne aan pasta all'Arrabbiata is dat deze ook voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie geschikt is! De Arrabbiata pastasaus, die als basis voor deze klassieker wordt gebruikt, is namelijk volledig glutenvrij. 

Wil je deze beroemde pastasaus liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Gebruik dan als basis onze Grand'Italia Sugocasa Piccante en voeg daar de hoofdingrediënten van een authentieke arrabbiata saus aan toe: chilipeper, knoflook, peterselie, etc. Meer leren over welke tomatenbasis je het beste kunt gebruiken om zelf pastasaus te maken? Je leest het in ons artikel: Mmm pomodori; wanneer gebruik je welke tomatensaus?

Kooktip bij Glutenvrije penne all'arrabbiata

Houd je wel van een beetje pittig, maar vind je onze Arrabbiata pastasaus té? Je kunt de pastasaus heel makkelijk vervangen door de Grand'Italia Piccante pastasaus. Combineer met een scherpere Parmezaanse kaas! 

Kooktip
Beoordeel dit recept