Farfalle met kip en olijven

Farfalle con pollo e olive

(1838)

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Grand'Italia Farfalle Tradizionali

    Farfalle is het Italiaanse woord voor vlinders, waarmee de strikvormige pasta wordt omschreven.

  • Grand'Italia Sugocasa Tradizionale

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Farfalle met kip en olijven

  • Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gr. pasta).

  • Stap 2

    Meng in een kommetje de kappertjes en de olijven met de fijngesneden peterselieblaadjes en teentjes knoflook. 

  • Stap 3

    Fruit de wortelblokjes en de gesnipperde ui kort in een scheutje olijfolie. 

  • Stap 4

    Snijd de kipfilets in blokjes, wentel ze door een beetje bloem en bak ze aan alle kanten bruin in een pan met de ui en wortel. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol goed verdampen. Voeg de Sugocasa toe en laat het gerecht 10 minuten pruttelen. 

  • Stap 5

    Kook de Farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

  • Stap 6

    Voeg het kappertjes-olijvenmengsel aan de kip toe, roer goed en haal van het vuur. Breng eventueel verder op smaak met zout en gemalen zwarte peper. Giet de pasta af en meng door de saus, serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept