Capresesalade in het glas met pistache-rucolacrème en mozzarellamousse

Caprese nel bicchiere con crema di rucola

(2137)

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe 250g

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Capresesalade in het glas met pistache-rucolacrème en mozzarellamousse

  • Stap 1

    Pureer knoflook, pistachenoten, Parmezaanse kaas, rucola en genoeg olijfolie om een glad mengsel te maken (maar niet te vloeibaar). 

  • Stap 2

    Snijd de mozzarella in stukjes en doe deze in de mixer samen met een flinke scheut olijfolie, een snufje zout en een beetje zwarte peper naar smaak. Pureer de mozzarella tot een mooie, gladde en luchtige mousse.

  • Stap 3

    Neem 4 glaasjes (inhoud: 1 dl circa) en begin in elk glaasje met een laagje Sugocasa, dan een laagje mozzarellamousse en als laatste een laagje rucolacrème.

  • Stap 4

    Garneer met de basilicumblaadjes en serveer goed gekoeld. Lekker in combinatie met Grand’Italia toasts, zoals Sfogliette Aglio, Scrocchiette Rosmarino of Tocchetti Tradizionale.

Beoordeel dit recept