Cannelloni met 3 kazen

Cannelloni ai 3 formaggi

@kijkjeinmijnkeuken.nl: 'Ik heb even kritisch naar de ingrediënten gekeken en hier werd ik best vrolijk van. Veelal natuurlijke ingrediënten en geen conserveermiddelen.'

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pastasaus Formaggio 400g Grand'Italia

    Tomatensaus met heerlijke Italiaanse kaas.

Bereidingswijze Cannelloni met 3 kazen

  • Stap 1

    Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui glazig. Haal de ui en de knoflook uit de pan en bewaar dit apart in een kom.

  • Stap 2

    Bak de spinazie in de koekenpan in delen, totdat het slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken en hak vervolgens in fijne stukjes.

  • Stap 3

    Doe de ricotta, ui, knoflook en spinazie in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg een snuf peper en zout naar smaak toe.

  • Stap 4

    Vul de cannelloni met het spinazie-ricotta mengsel. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar kan eventueel ook met een lepel.

  • Stap 5

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 6

    Doe in een ovenschaal de helft van de pastasaus. Verdeel hier de cannelloni overheen. Verdeel de rest van de pastasaus over de cannelloni en strooi vervolgens de twee geraspte kazen er over.

  • Stap 7

    Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en... buon appetito!

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Nathalie maakte dit heerlijke recept voor ons. Het recept kun je ook op haar instagram vinden en op haar website kijkjeinmijnkeuken.nl.

Kooktip bij Cannelloni met 3 kazen

Naast dit heerlijke ovengerecht is het ook lekker om een simpele groene salade als bijgerecht te serveren. Bijvoorbeeld met spinazie, ricotta en zongedroogde tomaatjes. 

Tip
Beoordeel dit recept