Spaghetti con aglio, pepe e cavolo nero

Spaghetti met knoflook, peper en cavolo nero

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti Tradizionali 500g Grand'Italia

    Spaghetti is een sliertpasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

Voedingswaarden

  • Energie

    710kcal

  • Koolhydraten

    76g

  • Eiwitten

    25g

  • Vetten

    33g

  • Vezels

    5g

Bereidingswijze Spaghetti con aglio, pepe e cavolo nero

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes knoflook tot ze lichtbruin kleuren. Zeef de knoflook uit de pan en vang de olie op.

  • Stap 3

    Doe de knoflookolie terug in de pan, voeg de cavolo nero in 2 delen toe en roerbak deze ca. 8 min. Voeg de geplette peperkorrels en de rest van de olie en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout.

  • Stap 4

    Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Schep de cavolo nero, de kaas en het kookvocht door de pasta. Verdeel de pasta over borden.

Kooktip bij Spaghetti con aglio, pepe e cavolo nero

Dit gerecht is geïnspireerd op de klassieker cacio e pepe, die traditioneel wordt gemaakt met pasta, olie en kaas. Wij doen er ook knoflook en cavolo nero (het stevige broertje van de boerenkool) bij. Kun je geen cavolo nero vinden? Gebruik dan gesneden boerenkool.

Tip
Beoordeel dit recept