Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

Spaghetti met knoflook, olie en peper

(511)

Dit gerecht uit Rome bewijst dat goede pasta niet veel extra's nodig heeft. Hij is perfect in al zijn eenvoud. Deze variant bevat een pepertje voor extra pit. Niet zo'n fan van peper? Dan laat je hem gewoon weg.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti all'Uovo 500g Grand'Italia

    Het gebruik van eieren geeft een volle smaak aan de bekendste pasta van alle pasta's, spaghetti.

Voedingswaarden

  • Energie

    595kcal

  • Koolhydraten

    70g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    28g

Bereidingswijze Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Zet een pan waar straks ook de paste in past op laag vuur en doe er de olie, knoflook, peterselie en rode peper in. Verwarm 1 minuut. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt hij bitter.

  • Stap 3

    Neem de pan van het vuur en schep de spaghetti erdoor.

Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

Wist je dat veel Italianen de dag na een avond met te veel wijn een groot bord spaghetti con aglio, olio e peperoncino eten? De koolhydraten zouden helpen tegen de kater, de knoflook en peper zouden pijnstillend werken.

Beoordeel dit recept