Spaghetti alla carbonara

Spaghetti carbonara

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti all'Uovo 500g Grand'Italia

    Het gebruik van eieren geeft een volle smaak aan de bekendste pasta van alle pasta's, spaghetti.

Voedingswaarden

  • Energie

    885kcal

  • Koolhydraten

    72g

  • Eiwitten

    48g

  • Vetten

    44g

  • Vezels

    4g

Bereidingswijze Spaghetti alla carbonara

  • Stap 1

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de pancetta krokant op middelhoog vuur in ca. 5 min. Bestrooi met versgemalen peper en zet apart.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Klop de eieren los in een kom en meng de kaas erdoor.

  • Stap 4

    Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.

  • Stap 5

    Meng de hete pasta met de pancetta, het kookvocht en de olijfolie en verhit ca. 1 min. Haal de pan van het vuur en meng de eieren en kaas erdoor. Roer goed en serveer in diepe borden. Bestrooi met versgemalen peper.

Kooktip bij Spaghetti alla carbonara

Spaghetti carbonara vind je op bijna elke menukaart in Italië. En dat is niet zo gek, want hij is simpel én verrukkelijk. Als je nog korter in de keuken wilt staan, kun je ook 400 g Carbonara (pot, Grand’Italia) opwarmen in een pan en met Parmezaanse kaas door de pasta roeren. 

Tip
Beoordeel dit recept