Pipe rigate con salsa di tartufo

Pipe rigate met truffelsaus

Tartufo betekent truffel. Dit knolletje groeit onder de grond en is een echte delicatesse. Varkens zijn er gek op en werden daarom vroeger gebruikt om truffels te zoeken. Tegenwoordig worden hier honden voor ingezet,Lees meer...

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Pipe Rigate Tradizionali 500g Grand'Italia

    Pipe Rigate zijn korte, dikke, gebogen pijpjes die een beetje op elleboogjesmacaroni lijken.

  • Pastasaus Tartufo 260g Grand'Italia

    Roomsaus met truffel.

Voedingswaarden

  • Energie

    675kcal

  • Koolhydraten

    78g

  • Eiwitten

    18g

  • Vetten

    31g

  • Vezels

    5g

Bereidingswijze Pipe rigate con salsa di tartufo

  • Stap 1

    Bestrijk de bosuien met 1 el olijfolie.

  • Stap 2

    Verhit de grillpan of -plaat op hoog vuur en gril de bosuien 2 min. Keer halverwege. Snijd in stukjes.

  • Stap 3

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 4

    Bak de paddenstoelen in 2 el olijfolie in 3 min. rondom bruin. Voeg de saus toe en verwarm deze in de pan.

  • Stap 5

    Maak een salade van de waterkers en de rest van de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 6

    Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Schep de saus door de pasta en voeg een beetje kookvocht toe.

  • Stap 7

    Verdeel de pasta over borden en garneer met de bosui. Serveer de salade erbij.

die eten ze namelijk niet op.

Beoordeel dit recept