Mini penne con pesto e pomodori

Mini penne met pesto en tomaten

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    530kcal

  • Koolhydraten

    85g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    14g

Bereidingswijze Mini penne con pesto e pomodori

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

  • Stap 3

    Snijd de tomaten in parten.

  • Stap 4

    Schep de pesto en tomaten door de pasta.

  • Stap 5

    Strooi de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum erover.

Kooktip bij Mini penne con pesto e pomodori

Zelf Pesto alla Genovese maken? Doe 8 el olijfolie, een kleine teen knofl ook, 25 g pecorino, 25 g Parmezaanse kaas, 35 g pijnboompitten en 25 g basilicum in een vijzel en wrijf tot een smeuïge massa.
Geen vijzel? Het kan ook met een keukenmachine of staafmixer.

Tip
Beoordeel dit recept