Mini penne con pesto e pomodori

Mini penne met pesto en tomaten

Dit pasta pesto recept is voor velen een favoriet. Een pasta pesto staat namelijk snel op tafel, is zeer smaakvol en het pesto recept bevat de nodige vitaminen. Een perfecte pasta pesto dus voor door de week maar het kan natuurlijk ook in het weekend. Dit mini penne recept is makkelijk voor kinderen.

Heb je dit recept ook gemaakt? Laat het ons weten en tag @granditalianl op Instagram!

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    530kcal

  • Koolhydraten

    85g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    14g

Bereidingswijze Mini penne con pesto e pomodori

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

  • Stap 3

    Snijd de tomaten in parten.

  • Stap 4

    Schep de pesto en tomaten door de pasta.

  • Stap 5

    Strooi de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum erover.

Kooktip bij Mini penne con pesto e pomodori

Zelf Pesto alla Genovese maken? Doe 8 el olijfolie, een kleine teen knoflook, 25 g pecorino, 25 g Parmezaanse kaas, 35 g pijnboompitten en 25 g basilicum in een vijzel en wrijf tot een smeuïge massa. Geen vijzel? Het kan ook met een keukenmachine of staafmixer.

Kooktip
Beoordeel dit recept