Grand'Italia helpt je een handje. Hier vind je alle lasagne recepten op een rijtje! Ga jij voor de Lasagne Tradizionale met Grand'Italia Ovensaus Lasagne of voor iets creatievers als Lasagne met paddenstoelen en walnoten? In deze lasagne categorie vind je in ieder geval zeker waar je naar op zoek bent! 

Ga voor een klassieke Lasagne alla Bolognese
De uitvinding van het gerecht lasagne was een mijlpaal in de geschiedenis van de Italiaanse pasta. Eeuwen later is het oergerecht geëvolueerd tot ontelbaar veel verschillende, heerlijke varianten. De bekendste lasagne is toch die met ragù en besciamella saus. De klassieker staat bij het grote publiek waarschijnlijk beter bekend als lasagne bolognese. Ook heerlijk blijven varianten zoals lasagne zalm en spinazie of met gegrilde groenten.

Lees meer...

Is het nu lasagne of lasagna? Lasagne is simpelweg het meervoud van lasagna, waarmee één los vel wordt aangeduid. Het lekkerst is lasagne eigenlijk als je hem helemaal zelf maakt, dus ook de pastabladen. Maar dat is een heel karwei en zelfs voor de geoefende Italiaan tijdrovend. Wij gebruiken voor het gemak kant en klare lasagnebladen. De overige ingrediënten zijn eenvoudig. Met alle ingrediënten stapel je laagjes en de oven (al forno) doet de rest!

Heb je ook een van de onderstaande recepten gemaakt? Laat het ons weten en tag ons op @granditalianl op Instagram!

Uitgelicht recept

Klassieke lasagne bolognese met vegan rul gehackt

(14)

Gek op een smaakvolle klassieke lasagne, maar vind je het gezien een vegetarisch of veganistisch dieet lastig een goed recept te vinden? Samen met De Vegetarische Slager hebben wij een heerlijk VEGAN recept voor je ontwikkeld! Buon appetito. 

Bekijk het recept...

Ingredienten

  • 1 pot Grand'Italia Ovensaus Lasagne
  • 1 pak Grand'Italia Lasagne Tradizionali
  • 400 gram De Vegetarische Slager Rul Gehackt
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte vegan kaas (of edelgistvlokken)
  • 30 gram plantaardige margarine
  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 30 gram bloem
  • 3 el olijfolie
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
  • < 50
  • Vegetarisch
  • 4