Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Toast van brioche met ricotta, pesto en courgette
Brioche toast con pesto-ricotta e zucchine
Op zoek naar een elegant en smaakvol hapje voor kerst? Deze toast van brioche met ricotta en pesto is een echte showstopper! Het luchtige briochebrood wordt goudbruin gegrild en krijgt een romige topping van ricotta gemengd met kruidige pesto en Italiaanse kruiden. Gegrilde courgette zorgt voor een frisse, verfijnde bite, terwijl pistachenootjes en Parmezaanse kaas het geheel een feestelijke crunch geven. Dit recept is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook perfect om indruk te maken op jouw gasten. Serveer deze brioche met ricotta en pesto als luxe borrelhapje of als onderdeel van een kerstbrunch. Een combinatie van zachte, hartige en knapperige smaken!
Ingrediënten
-
4 el Pesto alla Genovese
Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 briochebrood250 g ricotta1 courgette (in dunne plakken)2 el pistachenootjes1 bosuiOlijfolie1 el Italiaanse kruidenParmezaanse kaas (naar wens)Peper en zout (naar wens)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Snijd de brioche in plakken en snijd de plakken vervolgens in lange stukken. Leg de brioche in een grillpan. Besprenkel met olijfolie en bak goudbruin.
- Grill de dunne plakken courgette in olijfolie tot ze mooi bruin en zacht zijn.
- Meng de ricotta met de pesto en Italiaanse kruiden in een blender tot een glad mengsel.
- Besmeer de broodjes met het ricotta-pesto mengsel. Leg de gegrilde courgette erop en garneer met pistachenootjes en Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.