Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept brioche toast pesto ricotta courgette TikTok Grand'Italia

Toast van brioche met ricotta, pesto en courgette

Brioche toast con pesto-ricotta e zucchine

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Op zoek naar een elegant en smaakvol hapje voor kerst? Deze toast van brioche met ricotta en pesto is een echte showstopper! Het luchtige briochebrood wordt goudbruin gegrild en krijgt een romige topping van ricotta gemengd met kruidige pesto en Italiaanse kruiden. Gegrilde courgette zorgt voor een frisse, verfijnde bite, terwijl pistachenootjes en Parmezaanse kaas het geheel een feestelijke crunch geven. Dit recept is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook perfect om indruk te maken op jouw gasten. Serveer deze brioche met ricotta en pesto als luxe borrelhapje of als onderdeel van een kerstbrunch. Een combinatie van zachte, hartige en knapperige smaken!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 4 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 briochebrood
  • 250 g ricotta
  • 1 courgette (in dunne plakken)
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 bosui
  • Olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas (naar wens)
  • Peper en zout (naar wens)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Snijd de brioche in plakken en snijd de plakken vervolgens in lange stukken. Leg de brioche in een grillpan. Besprenkel met olijfolie en bak goudbruin.
  2. Grill de dunne plakken courgette in olijfolie tot ze mooi bruin en zacht zijn.
  3. Meng de ricotta met de pesto en Italiaanse kruiden in een blender tot een glad mengsel.
  4. Besmeer de broodjes met het ricotta-pesto mengsel. Leg de gegrilde courgette erop en garneer met pistachenootjes en Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...