Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept spaghetti met garnalen en pistache pesto Stukoreceptjes x Grand'Italia

Spaghetti met garnalen en pistache pesto

Spaghetti con gambaretti e pesto pomodori e pistacchi

Makkelijk
30 min
Eiwitrijk

Deze spaghetti met garnalen en pistache pesto is een verrassende twist op een Italiaanse klassieker. Foodie Stukoreceptjes combineert smaakvolle garnalen met een romige pesto van pistachenoten, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Samen met cherrytomaatjes, sjalot, knoflook en een vleugje citroen zorgt dit gerecht voor een frisse smaak die perfect past bij Grand’Italia spaghetti.

Stukoreceptjes x Grand'Italia
Een recept van: Stukoreceptjes
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 90 g Tomaat-pistache pesto
    Product Pesto Pomodori e Pistacchi Grand'Italia

    Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.

    Bekijk product
  • 250 g cherrytomaten (in vieren)
  • 200 g rauwe garnalen (eventueel diepvries)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 0.5 citroen (sap en rasp)
  • Handje gepelde pistachenoten (grof gehakt)
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Handje verse basilicum (grof gehakt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Houd een kopje pastawater apart.
  2. Fruit de sjalot en knoflook in een pan met olijfolie.
  3. Voeg de tomaatjes toe met een snuf zout en laat ca. 10 minuten op zacht vuur meebakken. Roer af en toe zachtjes door.
  4. Voeg de garnalen toe in de pan en bak deze gaar.
  5. Voeg dan de rasp en het sap van de citroen toe, samen met een half kopje pastawater, de basilicum en een snuf peper en zout.
  6. Giet de spaghetti af en roer deze samen met de pesto door de garnalen.
  7. Verdeel de pasta over borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en gehakte pistachenoten.
Buon appetito!
Een recept van: Stukoreceptjes
Stukoreceptjes x Grand'Italia

Rechelle is bekend van Stukoreceptjes! Met haar passie voor koken richt ze zich op iedereen die houdt van makkelijke, verse recepten. De Italiaanse keuken is haar favoriet: eenvoud en kwaliteit maken het verschil. Haar Italiaanse must-have? Olijfolie!

Bekijk meer recepten van Stukoreceptjes!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten