Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Spaghetti met garnalen en pistache pesto
Spaghetti con gambaretti e pesto pomodori e pistacchi
Makkelijk
30 min
Eiwitrijk
Deze spaghetti met garnalen en pistache pesto is een verrassende twist op een Italiaanse klassieker. Foodie Stukoreceptjes combineert smaakvolle garnalen met een romige pesto van pistachenoten, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Samen met cherrytomaatjes, sjalot, knoflook en een vleugje citroen zorgt dit gerecht voor een frisse smaak die perfect past bij Grand’Italia spaghetti.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Spaghetti
Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product90 g Tomaat-pistache pestoPesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product250 g cherrytomaten (in vieren)200 g rauwe garnalen (eventueel diepvries)2 sjalotten (gesnipperd)1 teen knoflook (gesnipperd)0.5 citroen (sap en rasp)Handje gepelde pistachenoten (grof gehakt)40 g Parmezaanse kaas (geraspt)Handje verse basilicum (grof gehakt)OlijfoliePeper en zoutBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Houd een kopje pastawater apart.
- Fruit de sjalot en knoflook in een pan met olijfolie.
- Voeg de tomaatjes toe met een snuf zout en laat ca. 10 minuten op zacht vuur meebakken. Roer af en toe zachtjes door.
- Voeg de garnalen toe in de pan en bak deze gaar.
- Voeg dan de rasp en het sap van de citroen toe, samen met een half kopje pastawater, de basilicum en een snuf peper en zout.
- Giet de spaghetti af en roer deze samen met de pesto door de garnalen.
- Verdeel de pasta over borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en gehakte pistachenoten.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.