Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Romige rigatoni met gehakt en spinazie Grand'Italia

Romige rigatoni met gehakt en spinazie

Rigatoni cremosi con carne macinata e spinaci

Makkelijk
30 min
Eiwitrijk

Maak vanavond deze romige rigatoni met gehakt en spinazie, in een rijke pastasaus op basis van Sugocasa, ui, knoflook en tomatenpuree. Door de toevoeging van bouillon, slagroom en Parmezaanse kaas krijgt de saus een volle en romige smaak, perfect in combinatie met de stevige rigatoni. Afgewerkt met verse basilicum voor een Italiaanse touch. Een ultiem comfort food gerecht dat altijd in de smaak valt.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Rigatoni
    Product Rigatoni Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 500 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 el tomatenpuree
  • 800 ml bouillon
  • 200 ml slagroom
  • 400 g spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui, knoflook, tomatenpuree, met de kruiden en een snuf peper en zout, totdat alle geuren lekker vrij komen.
  2. Voeg het gehakt toe en bak deze totdat het bruin kleurt.
  3. Voeg de Sugocasa, bouillon en room toe. Roer goed door en voeg de rigatoni en basilicumblaadjes erbij.
  4. Laat alles op zacht vuur pruttelen, totdat de rigatoni gaar is (ca. 11 minuten) en de saus romig en gebonden.
  5. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Maak af met lekker wat geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter.
  6. Serveer warm, top af met verse basilicum en geniet!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten