Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige rigatoni met gehakt en spinazie
Rigatoni cremosi con carne macinata e spinaci
Makkelijk
30 min
Eiwitrijk
Maak vanavond deze romige rigatoni met gehakt en spinazie, in een rijke pastasaus op basis van Sugocasa, ui, knoflook en tomatenpuree. Door de toevoeging van bouillon, slagroom en Parmezaanse kaas krijgt de saus een volle en romige smaak, perfect in combinatie met de stevige rigatoni. Afgewerkt met verse basilicum voor een Italiaanse touch. Een ultiem comfort food gerecht dat altijd in de smaak valt.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product500 g Sugocasa TradizionaleSugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.
Bekijk product1 ui (gesnipperd)2 tenen knoflook (geperst)2 el tomatenpuree800 ml bouillon200 ml slagroom400 g spinazieParmezaanse kaasVerse basilicumOlijfolieKlontje boterPeper en zout (naar smaak)1 tl uienpoeder1 tl knoflookpoeder1 tl paprikapoeder1 tl oregano1 tl ChilivlokkenBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui, knoflook, tomatenpuree, met de kruiden en een snuf peper en zout, totdat alle geuren lekker vrij komen.
- Voeg het gehakt toe en bak deze totdat het bruin kleurt.
- Voeg de Sugocasa, bouillon en room toe. Roer goed door en voeg de rigatoni en basilicumblaadjes erbij.
- Laat alles op zacht vuur pruttelen, totdat de rigatoni gaar is (ca. 11 minuten) en de saus romig en gebonden.
- Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Maak af met lekker wat geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter.
- Serveer warm, top af met verse basilicum en geniet!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.