Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept romige ravioli Grand'Italia

Romige ravioli met Parmezaanse kaas en Pesto Piccante

Ravioli cremosi al parmigiano e Pesto Piccante

Gemiddeld
25 min
Vegetarisch

Deze romige ravioli is een echte smaakexplosie. Met rundergehakt en een romige saus van Pesto Piccante, zongedroogde tomaatjes, roomboter en kookroom. Het gerecht wordt rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas en op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Een kruidige en romige pasta die perfect is voor een avondje comfort food.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Ravioli met truffel
    Product Ravioli al Tartufo Grand'Italia

    Wat is ravioli? Ravioli zijn pasta kussentjes, met een smaakvolle vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Ravioli al Tartufo zijn gevuld met ricotta, kaas en zomertruffel.

    Bekijk product
  • 2 el Pittige pesto
    Product Pesto Piccante Grand'Italia

    We maken onze pikante pesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met rode paprika, Italiaanse kaas en een vleugje chilipeper. En is speciaal ontwikkeld voor de liefhebber van een pittige pasta pesto.

    Bekijk product
  • 2 el Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 3 el ongezouten roomboter
  • 250 ml kookroom
  • 200 g rundergehakt (optioneel)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Chilivlokken (optioneel naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook in de boter en bak daarna het gehakt (optioneel) mee.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en 2 el Pesto Piccante. Als dit even heeft staan pruttelen voeg je de kookroom toe.
  3. Roer gedurende ca. 3-4 minuten goed door en voeg de zongedroogde tomaten bij de saus.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe en roer weer goed door.
  5. Leg de Ravioli al Tartufo in de romige saus en bak deze in de saus gedurende ca. 12 minuten. Dan zijn de ravioli beetgaar.
  6. Garneer met verse peterselie om het af te maken!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten