Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige Italiaanse kaasfondue recept
Ricetta della fonduta cremoso di formaggio italiana
Van onze Italiaanse TikTok naar jouw tafel: dit kaasfondue recept is allesbehalve standaard! In plaats van de klassieke fondue gebruiken we onze Romana pastasaus als basis, verrijkt met mozzarella en Parmezaanse kaas. Afgewerkt met een vleugje nootmuskaat voor extra diepte. Perfect om te delen met vrienden en familie en ideaal met jouw favoriete dippers! Combineer bijvoorbeeld met brood, groenten of Italiaanse snacks voor een ultieme borrelervaring.
Ingrediënten
-
400 g Pastasaus Romana
Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom en de smaakvolle Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP, Grana Padano DOP en mascarpone.
Bekijk product150 g mozzarella (geraspt)80 g Parmezaanse kaas (geraspt)Klont boterNootmuskaatZwarte peperVerschillende bijgerechten naar keuzeBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de Romana pastasaus toe en verwarm langzaam. Laat de saus niet koken.
- Voeg de geraspte mozzarella in delen toe en blijf roeren totdat alles is gesmolten.
- Voeg dan wat nootmuskaat toe.
- Giet de kaasfondue in een fonduepan, zodat het warm blijft.
- Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en peper toe.
- Roer dit nog even goed door en serveer met al je favoriete dippers!
Tip van ons!
Maak jouw Italiaanse kaasfondue extra feestelijk door te dippen met klassieke én verrassende Italiaanse lekkernijen. Denk aan:
Ciabatta of focaccia – heerlijk om de romige kaas op te nemen.
Grissini (broodstengels) – krokant en perfect om te dippen.
Geroosterde groenten – zoals courgette, paprika, champignons of cherrytomaatjes.
Olijven en artisjokharten – voor een hartige bite.
Mini-pizza’s of pizzabroodjes – voor een extra Italiaanse twist.
Gnocchi – kort gebakken voor een krokante buitenkant en zachte binnenkant.Zo maak je van jouw kaasfondue een complete Italiaanse borrelervaring!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.