Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Romige gnocchi soep Grand'Italia

Romige gnocchi soep

Zuppa cremosa di gnocchi

Gemiddeld
35 min
Notenvrij

Zin in comfort food met een Italiaanse twist? Deze romige gnocchi soep is rijk gevuld met onze mini gnocchi, Sugocasa Erbe en stukjes Italiaanse worst. Prei, spinazie en een vleugje slagroom maken de soep goedgevuld en romig, terwijl Parmezaanse kaas en chilivlokken zorgen voor extra diepte en pit. Een verwarmend gerecht dat Italië zo bij jou aan tafel brengt.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 690 g Sugocasa Erbe
    Product Sugocasa Erbe Grand'Italia

    Sugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 500 g Mini Gnocchi di Patate
    Product Mini Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Mini Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 85% aardappel en 13% bloem. Daarmee zijn deze kleine Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 300 g Italiaanse worst (in stukjes)
  • 1 prei (in halve ringen)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 1 l groente- of kipbouillon
  • 240 ml slagroom
  • 2 handjes verse spinazie
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Chilivlokken (naar smaak)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote diepe pan. Fruit de prei en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg de Italiaanse worst toe en bak deze totdat hij lichtbruin kleurt.
  3. Voeg de Sugocasa en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens voor 5-10 minuten pruttelen.
  4. Voeg de ongekookte gnocchi toe en kook mee tot ze zacht en gaar zijn, voor ongeveer 3 minuten.
  5. Roer de slagroom erdoor en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel chilivlokken.
  7. Serveer met lekker veel geraspte kaas en genieten thuis van Italië!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten