Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pompoen recepten pasta; met gnocchi, orzo of rigatoni
Ricette di pasta alla zucca; con gnocchi, orzo o rigatoni
Speciaal voor Wereld Pasta Dag deelde Stukoreceptjes een veelzijdig recept: pompoen recepten pasta. De ster van dit gerecht is een romige pompoensaus, gemaakt met geroosterde pompoen, chilivlokken en een vleugje kookroom, die je kunt combineren met verschillende pastasoorten zoals gnocchi (voor een luchtige bite), orzo (voor een romige risotto-achtige variant) of rigatoni (voor een stevige structuur). Afgetopt met knapperige salie, pecannoten en optioneel burrata of Parmezaanse kaas. Een feestelijke, smaakvolle creatie die van iedere dag Pasta Dag maakt en die je helemaal naar eigen wens kunt samenstellen!
Ingrediënten
-
300 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product750 g Gnocchi di Patate
Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.
Bekijk product300 g Orzo
Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product1 flespompoen (gehalveerd)2 tenen knoflookScheut kookroom15 g verse salieHand pecannoten (grof gehakt)Parmezaanse kaas of burrataChilivlokkenPeper en zoutOlijfolieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pompoen met de platte kant naar beneden en zet deze voor 45 minuten in de oven. Als de pompoen uit de oven komt, laat deze dan een beetje afkoelen en trek de pompoenschil dan zo van de pompoen. Verwijder de pompoenpitten. Die de pompoen in de blender en bled een kopje water mee.
- Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten voor een 'al dente' bite. Giet de pasta af. Of bak de gnocchi in een pan goudbruin en knapperig in een scheut olijfolie.
- Bak de gehakte pecannoten kort in een droge koekenpan. Hussel regelmatig. Haal de pecannoten uit de pan en zet opzij.
- Bak de salieblaadjes knapperig in een beetje olijfolie. Haal de blaadjes uit de pan, maar laat de olijfolie erin. Breng naar een laag vuur.
- Fruit de knoflook in de olijfolie met wat chilivlokken. Doe de pompoensaus erbij en roer alles door elkaar. Voeg dan een scheutje kookroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Indien je voor de orzo hebt gekozen, dan voeg je de orzo nu ongekookt toe in de pan met pompoensaus. Voeg vervolgens beetje bij beetje groentebouillon toe. Roer regelmatig en wacht tot de orzo gaar is. Heb je gekozen voor pompoenpasta met rigatoni of gnocchi, dan meng je de pasta of gnocchi zonder bouillon door de saus.
- Verdeel de pompoenpasta over borden en die hier nog een snuf peper over. Garneer met de knapperige salie, pecannoten en naar keuze Parmezaanse kaas of burrata.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.