Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Mini lasagne muffins met rundergehakt, groenten en mozzarella
Mini muffin di lasagna con carne macinata, verdure e mozzarella
Geef lasagne een verrassende draai met deze lasagne muffins. Laagje voor laagje worden Grand’Italia Lasagne Tradizionali, Sugocasa Verdure, rundergehakt, Italiaanse roerbakgroenten en mozzarella opgebouwd in een muffinvorm. Afgewerkt met verse basilicum ontstaan kleine, smaakvolle lasagne-muffins die perfect zijn voor borrels, lunches of een originele avondmaaltijd.
Ingrediënten
-
600 g Sugocasa Verdure
Sugocasa Verdure dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De gegrilde paprika en courgette geven deze basis tomatensaus een extra touch en rokerige smaak.
Bekijk product250 g Lasagne pastaBij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
Bekijk product400 g rundergehakt400 g Italiaanse roerbakgroenten1 ui (fijngesneden)0.5 glas witte wijn (optioneel)Peper en zout (naar smaak)Olijfolie200 g mozzarella (in plakjes)Verse basilicumBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de lasagnebladen ca. 5 minuten en verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de ui en roerbakgroenten in een scheut olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Blus optioneel af met witte wijn en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de sugocasa toe en laat zachtjes pruttelen.
- Vet intussen een muffinvorm in met olijfolie en knip de lasagnebladen op maat. Vouw ze in de muffin holtes.
- Schep een laagje saus in elk vormpje op de lasagnebladen en vouw hier weer een stukje lasagne overheen.
- Herhaal een schep saus en leg er een plak mozzarella op. Top af met een drupje olijfolie.
- Bak de lasagne cupcakes af voor ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.