Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Kleurrijke tortellini met ricotta en spinazie in romige tomatensaus
Tortellini colorati di spinaci con pomodoro
Makkelijk
25 min
Vegetarisch
Dit gerecht is een echte Italiaanse smaakmaker en staat binnen 30 minuten op tafel: tortellini met ricotta en spinazie en tomatensaus. De zachte tortellini wordt gecombineerd met een romige saus van cherrytomaten, paprika en slagroom, op smaak gebracht met Parmezaanse kaas. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd die iedereen zal waarderen!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Tortellini met spinazie en ricotta
Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini agli Spinaci e Ricotta zijn gevuld met spinazie en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
Bekijk productVerse spinazie (grof gehakt)150 g cherrytomaten (gehalveerd)100 g rode paprika (in stukjes)1 sjalot (fijngehakt)2 el tomatenpureeOlijfolie100 ml slagroom50 g Parmezaanse kaas (geraspt)Peper en zoutBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 14 minuten.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot voor 2-3 minuten. Voeg de gesneden cherrytomaten en paprika toe en bak 3-5 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree en slagroom door de groenten en laat zachtjes pruttelen.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Voeg dan wat Parmezaanse kaas toe, zodat de saus lekker smeuïg wordt. En breng op smaak met peper en zout.
- Schep de gekookte tortellini erdoor en maak af met wat extra Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.