Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pesto kerstkrans TikTok Grand'Italia

Kerstkrans van bladerdeeg met pesto en feta

Ghirlanda di Natale al pesto

Makkelijk
65 min
Vegetarisch

Wil je indruk maken tijdens het kerstdiner? Deze kerstkrans van bladerdeeg is dé blikvanger op jouw feesttafel! Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk dankzij de combinatie van krokant bladerdeeg, kruidige pesto, zoute feta en sappige tomaat. Het maken van deze bladerdeeg kerstkrans met pesto is verrassend eenvoudig: je rolt het deeg op, maakt mooie snedes en vormt een elegante krans die in de oven goudbruin kleurt. Perfect als hartig hapje, bijgerecht of centerpiece voor een kerstborrel. Serveer hem warm, zodat de smaken optimaal tot hun recht komen. Met dit recept breng je Italiaanse flair naar jouw kerstfeest!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 90 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g feta (verkruimeld)
  • 3 tomaten (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 1 ei
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout (naar wens)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de tomatenblokjes met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten uitlekken.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier. Verdeel er de pesto, feta en de tomaat met knoflook over. Rol het bladerdeeg op.
  4. Maak schuine snedes in de bladerdeegrol, tot ongeveer 2/3 diep. Druk het bladerdeeg tussen de sneden voorzichtig in met een stokje (bijv. een rietje of eetstokje).
  5. Vorm de rol tot een cirkel en knijp de uiteinden goed samen. Bestrijk met ei en strooi de sesamzaadjes erover.
  6. Leg de krans op het bakpapier in een ovenschaal en bak voor 45-50 minuten tot hij mooi goudbruin kleurt. Fijne kerst!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten