Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Italiaanse stamppot met prosciutto
Spezzatino all'italiana con prosciutto
Gemiddeld
30 min
Glutenvrij
Van Italiaanse inspiratie op ons TikTok-kanaal naar jouw keuken: deze Italiaanse stamppot geeft een verrassende draai, en combineert het beste van twee werelden, in een oer-Hollandse klassieker. Romige aardappelpuree wordt op smaak gebracht met Pesto Pomodori e Pistacchi, rauwe andijvie en zongedroogde tomaten. Afgetopt met krokante prosciutto voor een hartige bite. Perfect voor wie houdt van comfortfood!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
4 tl Tomaat-pistache pesto
Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product90 g Zongedroogde tomaten
Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.
Bekijk product1000 g stamppot aardappelen400 g fijngesneden andijvie0.5 tl nootmuskaat100 ml melk200 g prosciuttoBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de aardappelen voor 15-20 minuten. Bak tegelijkertijd de prosciutto krokant.
- Giet de aardappelen af en stamp tot een gladde puree.
- Meng de melk met de Pesto Pomodori e Pistacchi en schep dit samen met de nootmuskaat door de aardappelpuree.
- Schep vervolgens de rauwe andijvie erdoor.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze door de stamppot.
- Serveer de stamppot met de krokante prosciutto erop en geniet!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.