Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Italiaanse stamppot met prosciutto Grand'Italia

Italiaanse stamppot met prosciutto

Spezzatino all'italiana con prosciutto

Gemiddeld
30 min
Glutenvrij

Van Italiaanse inspiratie op ons TikTok-kanaal naar jouw keuken: deze Italiaanse stamppot geeft een verrassende draai, en combineert het beste van twee werelden, in een oer-Hollandse klassieker. Romige aardappelpuree wordt op smaak gebracht met Pesto Pomodori e Pistacchi, rauwe andijvie en zongedroogde tomaten. Afgetopt met krokante prosciutto voor een hartige bite. Perfect voor wie houdt van comfortfood!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 4 tl Tomaat-pistache pesto
    Product Pesto Pomodori e Pistacchi Grand'Italia

    Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.

    Bekijk product
  • 90 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 1000 g stamppot aardappelen
  • 400 g fijngesneden andijvie
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 100 ml melk
  • 200 g prosciutto

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de aardappelen voor 15-20 minuten. Bak tegelijkertijd de prosciutto krokant.
  2. Giet de aardappelen af en stamp tot een gladde puree.
  3. Meng de melk met de Pesto Pomodori e Pistacchi en schep dit samen met de nootmuskaat door de aardappelpuree.
  4. Schep vervolgens de rauwe andijvie erdoor.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze door de stamppot.
  6. Serveer de stamppot met de krokante prosciutto erop en geniet!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten