Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gevulde paprika recept met orzo gehakt en mozzarella
Ricetta dei peperoni ripieni con macinato di orzo e mozzarella
Gemiddeld
35 min
Volkoren
Van onze TikTok naar jouw keuken: dit gerecht combineert Italiaanse smaken met een creatieve twist enb is een echte smaakmaker. Knapperige paprika’s worden gevuld met een hartige mix van orzo, gehakt en Sugocasa tomatensaus. Afgewerkt met gesmolten mozzarella voor een romige touch. Perfect voor een gezonde, kleurrijke maaltijd en ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
690 g Sugocasa Tradizionale
Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.
Bekijk product200 g Orzo Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Bekijk product500 g rundergehakt6 paprika's1 grote ui (fijngehakt)2 tenen knoflook (geperst)Italiaanse kruiden500 ml bouillon1 bol mozzarellaPeper en zoutOlijfolieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika's eraf, verwijder de zaadlijsten en rooster ze voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna niet uit.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesneden ui en knoflook kort.
- Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Kook intussen de orzo volgens de aanwijzigingen op de verpakking (maar dan in bouillon), gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite. Giet af na het koken.
- Voeg de sugocasa toe aan het gehakt en roer de orzo erdoor. Laat het een paar minuten pruttelen tot de saus wat dikker wordt.
- Vul de geroosterde paprika's royaal met de pasta, leg ze in een ovenschaal en betrooi met stukjes mozzarella.
- Zet de paprika's nog 15-20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.