Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept kipfilet met ricotta en zongedroogde tomaatjes Grand'Italia

Gevulde kipfilet met ricotta, spinazie, pesto en zongedroogde tomaat

Filetto di pollo ripieno di ricotta, spinaci, pesto e pomodori secchi

Makkelijk
20 min
Eiwitrijk

Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht, maar wel eenvoudig? Deze gevulde kipfilet ricotta is een echte smaakmaker! De kipfilet wordt rijkelijk ingesmeerd met pesto en gevuld met een romig mengsel van ricotta en spinazie, plus zongedroogde tomaten voor extra diepte. Perfect voor een snelle, elegante maaltijd voor doordeweeks of een feestelijk diner. Klaar in de airfryer in slechts 12 minuten!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 1 el Tomaat-pistache pesto
    Product Pesto Pomodori e Pistacchi Grand'Italia

    Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.

    Bekijk product
  • 15 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 150 g scharrelkipfilet
  • Verse spinazie (fijngehakt)
  • 30 g ricotta
  • 15 g mozzarella
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Snijd de kipfilet in en breng op smaak met paprika- en knoflookpoeder, en eventueel peper en zout naar smaak. Bestrijk de buitenkant van de kipfilet rijkelijk met de pesto.
  2. Maak een mengsel van spinazie en ricotta en vul de kipfilet met het mengsel.
  3. Leg de zongedroogde tomaten op het ricottamengsel en vouw de kipfilet dicht.
  4. Bak de kipfilet voor ca. 12 minuten in een airfryer op 200°C en draai halverwege om.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten