Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gevulde kipfilet met ricotta, spinazie, pesto en zongedroogde tomaat
Filetto di pollo ripieno di ricotta, spinaci, pesto e pomodori secchi
Makkelijk
20 min
Eiwitrijk
Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht, maar wel eenvoudig? Deze gevulde kipfilet ricotta is een echte smaakmaker! De kipfilet wordt rijkelijk ingesmeerd met pesto en gevuld met een romig mengsel van ricotta en spinazie, plus zongedroogde tomaten voor extra diepte. Perfect voor een snelle, elegante maaltijd voor doordeweeks of een feestelijk diner. Klaar in de airfryer in slechts 12 minuten!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
1 el Tomaat-pistache pesto
Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product15 g Zongedroogde tomaten
Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.
Bekijk product150 g scharrelkipfiletVerse spinazie (fijngehakt)30 g ricotta15 g mozzarella2 tl knoflookpoeder2 tl paprikapoederOlijfoliePeper en zoutBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Snijd de kipfilet in en breng op smaak met paprika- en knoflookpoeder, en eventueel peper en zout naar smaak. Bestrijk de buitenkant van de kipfilet rijkelijk met de pesto.
- Maak een mengsel van spinazie en ricotta en vul de kipfilet met het mengsel.
- Leg de zongedroogde tomaten op het ricottamengsel en vouw de kipfilet dicht.
- Bak de kipfilet voor ca. 12 minuten in een airfryer op 200°C en draai halverwege om.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.