Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept eenpans orzo met gekaramelliseerde prei Grand'Italia

Eenpans orzo met gekaramelliseerde prei

Orzo in padella con porro caramellato

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Zin in comfort food met een verrassende twist? Deze orzo met prei is een smaakvol vegetarisch gerecht, ontwikkeld door onze TikTok-chef Luuk. De gekaramelliseerde prei zorgt voor een zoete smaak, perfect in balans met frisse citroen, romige cannellinibonen en een vleugje pit van chilivlokken. Een eenvoudig, hartverwarmend recept met smaakvolle ingrediënten en de Italiaanse orzo in de hoofdrol.

Luuk x Grand'Italia
Een recept van: Luuk
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 2 stuks middelgrote prei (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 g cannellinibonen (uitgelekt)
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 100 ml kookroom
  • 10 g pijnboompitten (geroosterd)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Chilivlokken (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gesneden prei in ca. 10 minuten zacht en goudbruin met een beetje peper en zout (naar smaak). Roer af en toe.
  2. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak nog 1-2 minuten mee.
  3. Voeg de orzo er ongekookt bij en giet de groentebouillon er overheen. Laat de orzo gedurende 10 minuten sudderen, todat deze zacht is geworden.
  4. Voeg de kookroom toe zodra de groentebouillon voor het grootste gedeelte is opgenomen in de pasta.
  5. Roer de cannellinibonen, citroen (rasp en sap) door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak af met chilivlokken voor een beetje extra pit en geroosterde pijnboompitten voor extra crunch.
Buon appetito!
Een recept van: Luuk
Luuk x Grand'Italia

Dit is Luuk, het TikTok-gezicht van Grand’Italia. Zijn liefde voor pasta is met de paplepel ingegoten door zijn moeder, die 10 jaar in Italië woonde. Zijn favoriet? Pasta al Salmone met Grand’Italia Half-Volkoren Spaghetti voor de perfecte bite. Wakker maken? Alleen voor dit of een woningbrand. Pittige sauzen en truffel? Altijd een goed idee!

Bekijk meer recepten van Luuk!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten