Mmm pomodori; wanneer gebruik je welke tomatensaus?

Inspiratie Pomodori Grand'Italia

Wie aan typisch Italiaans eten denkt, denkt daarbij gelijk aan de smaak van tomaat. Italianen zijn dol op dit ingrediënt en dat merk je, want ze gebruiken ze graag als basis voor hun gerechten. En wij houden er ook van! De geur van verse tomaten op de markt of de keuken die zich vult met de geur van tomaten tijdens het koken, zodra we tomaat ruiken wanen we ons gelijk in Italië. 

Niet zo gek dus dat er binnen de Italiaanse keuken zo veel lekkere tomatenproducten zijn! Maar wanneer gebruik je nu tomatenpuree of wanneer juist tomatenblokjes of een tomatensaus zoals onze Sugocasa? Om het makkelijker te maken het juiste product te kiezen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet hoe de Italianen gebruikmaken van de bekendste producten. 

Tomatenpuree is sterk geconcentreerde tomaat en intenser van smaak dan bijvoorbeeld tomatenblokjes of een basissaus. Italianen voegen daarom tomatenpuree toe om de saus wat voller van structuur te maken. En dat is handig, want zo hoeft de saus dus minder lang in te koken. 

Toch geen tijd om pastasaus zelf in te laten koken? Geen enkel probleem! We nemen je graag deze stap tijdens het koken uit handen. Probeer voor een volle saus eens Grand'Italia Bolognese pastasaus. Deze hebben we tijdens de productie al helemaal ingekookt, zodat de volle structuur ontstaat. 

Tomatenblokjes zijn kleine stukjes tomaat, inclusief het sap van de tomaat. Het is natuurlijk het aller lekkerst om verse tomaten zelf in blokjes te snijden en het geheel (inclusief het sap) vanaf de snijplank in de pan te doen. Hiermee behoud je het allerbeste de verse smaak van de tomaten. Alsof ze direct na het oogsten op je bord zijn beland. 

Grand'Italia Sugocasa is een basissaus van ingrediënten waarvan de natuurlijke eigenschappen zijn behouden. We hebben hier dus naast tomaten in stukjes, tomatenconcentraat en wat kruiden niets extra's aan toegevoegd. De authentieke smaak van een tomatenbasissaus, zoals de Italianen deze in hun eigen keuken ook maken, blijft hierdoor behouden. Zodra je de dop open draait komt de heerlijke geur van tomaat je al tegemoet. 

De Grand'Italia Sugocasa is de perfecte basissaus om het maken van een eigen pastasaus, lasagne, soep of een pizza topping nog gemakkelijker te maken. Er is voor ieders smaak een variant; kies bijvoorbeeld voor de Sugocasa Piccante als je van iets meer pit houdt of juist voor de kruidige Sugocasa Erbe als je van de typisch Italiaanse smaken basilicum, peterselie en oregano houdt. 

Wil je met een paar simpele stappen een heerlijk Italiaans basisgerecht op tafel zetten, zonder dat je daarvoor uren in de keuken hoeft te staan? Hier vind je al onze Sugocasa recepten bij elkaar, zodat ook jouw keuken zich binnenkort vult met de heerlijke geur van tomaat! 

 

Beoordeel dit artikel