Zin in zoet? Tips voor lekkere Italiaanse dolci

Recept Tiramisu Mascarpone dessert Grand'Italia

Heb je een heerlijk diner samengesteld om samen met familie of vrienden van te genieten, maar ontbreekt het je nog aan inspiratie voor een Italiaans dessert als afsluiter? Of wil je misschien al oefenen voor een mooi dessert tijdens de feestdagen? Ze zijn in Italië gek op dolci, dus geven we je graag wat tips om jouw diner compleet in stijl af te sluiten.

Italianen zijn dus gek op zoetigheden en toetjes, in het Italiaans 'dolci' genoemd. Als afsluiter van een gewone maaltijd sluiten ze het liefst af met heerlijk seizoensfruit, waar Italiaans gebak vaak wordt bewaard voor speciale gelegenheden, zoals de feestdagen of een verjaardag. En voor het smaakvolle Italiaanse ijs is natuurlijk altijd tijd. 

Wil je een heerlijk Italiaans dessert of ander gebak serveren op een verjaardag, feestdag of andere mooie gelegenheid? Ricotta is dan een veelgebruikte basis voor heerlijke taarten, zoals een Ricottataart met kersen. Liever een dessert waarbij je voor de feestdagen gebruikmaakt van écht seizoensfruit? Probeer dan eens dit recept voor peertjes gestoofd in rode wijn. Deze serveer je dan met een smaakvolle romige saus. 

Toch liever een klassieker Italiaans dessert, waar je iedereen blij mee maakt? Tiramisu (op zijn Italiaans: 'maak me blij') is internationaal zo bekend, dat er oneindig veel manieren zijn om het te bereiden. Delizioso!

 

 

Beoordeel dit artikel