Meer genieten van de smaakvolste producten en gerechten

Inspiratie pastasaus verpakken Grand'Italia

Vind jij, net als wij, duurzaamheid erg belangrijk? En vind je het daarom zonde je heerlijke pastasaus met verse groente weg te moeten gooien als er een beetje over blijft? Wij ook! Of deel je liever jouw smaakvolle gerecht met andere mensen als het teveel is voor jou alleen? We geven je graag dé tips om langer van je favoriete producten te genieten en maken het je graag makkelijker de lekkerste recepten de delen met de mensen om je heen. 

Grand'Italia Inspiratie gerechten bewaren

Heb je een heerlijke pastasaus alla Puttanesca gemaakt, met onze Sugocasa, kappertjes en olijven? Maar is het teveel om in één keer op te eten en wil je er van de week nog een keer lekker van genieten? Gebruik de smaakvolle saus gewoon nog een keer! Giet een deel van de gemaakte pastasaus terug in de fles Sugocasa. Zorg dat de saus heel heet is en draai de dop weer goed terug op de fles. Wanneer je de fles met pastasaus dan in de koelkast bewaard blijft deze nog zeker drie dagen goed! 

Hoe lang kun je pastasaus dan bewaren in de koelkast? 

Als je pasta wilt bewaren in de koelkast na bereiding, dan raden we aan dit maximaal 48 uur in een afgesloten bakje te doen. Laat het niet langer afkoelen dan 2 uur buiten de koelkast. Houd er rekening mee dat wanneer je de pasta in de koelkast bewaart dit wel invloed kan hebben op de kwaliteit. De pasta kan bijvoorbeeld gaan plakken. Dit kun je wel enigszins voorkomen door er een beetje olie doorheen te mengen. 

Wil je de pastasaus die je hebt gemaakt toch nog wat langer bewaren? Verdeel de overgebleven saus dan over diepvrieszakjes. Die kun je heel makkelijk op elkaar in de vriezer leggen en zo nog langer bewaren? Het jezelf nog makkelijker maken? Zet het diepvrieszakje dan in een litermaat, zo kun je hem heel eenvoudig vullen.*

Lasagne bewaren

Lasagne is een gerecht dat bestaat uit meerdere laagjes van ingrediënten. Je moet daarom vaak een grote ovenschaal gebruiken, zodat alles erin past. Dat zorgt er dan vaak ook voor dat je aan het einde van je maaltijd nog wat overhoudt. Hier kun je andere mensen weer heel blij mee maken. Laat de lasagne in de ovenschaal helemaal afkoelen, dat snijdt makkelijker. Verdeel de stukjes lasagne dan over verschillende bewaardozen. De lasagne kan dan opnieuw verwarmd worden in de magnetron of nog lekker even in de oven. 

Overgebleven pasta als lunch

Liever je pastagerecht toch eerder opeten? Denk er eens over na om je overgebleven lasagne of pasta mee te nemen voor tijdens de lunch de volgende dag. Zo hoef je dat smaakvolle gerecht niet weg te gooien en ervaar je dat Italiaanse gevoel ook op je werk! Heb je op werk niet de mogelijkheid om een pasta of lasagne op te warmen? Een koeltas isoleert, dus je kunt hem naast gebruiken om iets te koelen ook gebruiken om iets warm te houden. 

Inspiratie pasta warmhouden Grand'Italia

*Let op! We adviseren onze roomsauzen niet in te vriezen. Dit kan o.a. de textuur van de saus veranderen, waardoor wij niet voor 100% de kwaliteit kunnen garanderen. Deze sauzen kun je natuurlijk nog wel 3 dagen in de koelkast bewaren na openen. 

Beoordeel dit artikel