Hoe bereid je de perfecte, romige risotto?

Met risotto, het heerlijke rijstgerecht uit Noord-Italië, kun je eindeloos variëren. Maar de perfecte risotto maken is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe voorkom je dat de rijst droogkookt of juist te plakkerig wordt, en maak je de mooiste Risotto Italiano?
Begin met het koken van de bouillon. Zet een grote pan bouillon op het vuur en houd deze aan de kook. Giet wat olijfolie in een koekenpan, fruit een teentje knoflook en roer de risotto door de olie. Zodra deze wat glazig wordt giet je een glaasje wijn in de pan. Vervolgens wacht je totdat de rijstkorrels al het vocht hebben opgenomen en begin je met de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de risotto en wacht telkens totdat het vocht is opgenomen voordat je weer een lepel toevoegt. Blijf constant in de pan roeren!
Na ongeveer 20 tot 30 minuten is de risotto gaar. Proef, voeg naar smaak peper, zout, een blokje boter en parmezaanse kaas toe en laat hem enkele minuten van het vuur af staan. Heerlijk met gestoomde groenten of gebakken paddenstoelen.

Beoordeel dit artikel