Spaghetti met gehaktballetjes in tomaten-kruidensaus

Spaghetti all’uovo al sugo con polpettine di carne alle erbe

(2557)

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti all'Uovo 500g Grand'Italia

    Het gebruik van eieren geeft een volle smaak aan de bekendste pasta van alle pasta's, spaghetti.

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Spaghetti met gehaktballetjes in tomaten-kruidensaus

  • Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gram pasta).

  • Stap 2

    Pel de knoflook en hak fijn, samen met peterselie- en muntblaadjes. Week het brood in melk en knijp het goed uit. Meng het brood met het rundergehakt, een eierdooier, de kaas, de gehakte kruiden en eventueel zout en peper. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en wentel ze door een beetje bloem. Bak ze in olijfolie mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 3

    Pel en snipper de ui. Bak de versnipperde ui in een beetje olijfolie, voeg de Sugocasa en een eetlepel oregano toe en laat alles 5 min. pruttelen onder af en toe roeren.

  • Stap 4

    Kook intussen de Spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de balletjes warm met tomatensaus over de Spaghetti.

  • Stap 5

    Je kunt deze saus ook pittig maken door een paar chilipepers (vers of gedroogd) toe te voegen.

  • Stap 6

    Dit gerecht is de klassieke Spaghetti with meatballs dat in Amerika beroemd is gemaakt door geïmmigreerde Italianen. Hoewel het niet 100% Italiaans is, is het intussen gesignaleerd op Italiaanse foodblogs als importgerecht.

Beoordeel dit recept