Spaghetti met aubergine

Spaghetti con melanzane

(1700)

Deze heerlijke Siciliaanse klassieker staat in een handomdraai op tafel

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Spaghetti met aubergine

  • Stap 1

    Snijd de aubergines in dunne plakjes.

  • Stap 2

    Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes aubergine in een grillpan in ca. 4-5 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 3

    Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook, het uitje, de Polpabella en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuur pruttelen.

  • Stap 4

    Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking “al dente” in een pan met ruim water. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomatensaus samen met de helft van de ricotta en de plakjes aubergine.

  • Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de ricotta en een paar blaadjes verse basilicum.

Beoordeel dit recept