Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

(1816)

Er gaan verschillende verhalen over de herkomst van de curieuze naam 'alla puttanesca' (letterlijk: van de hoeren). Ons maakt het niet uit waar de naam vandaan komt. Want wat we wel weten, is dat deze spaghetti verleidelijk lekker is en rap op tafel staat.

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

  • Grand'Italia Spaghetti Tradizionali

    Spaghetti is de bekendste pasta van alle pasta's. Letterlijk betekent spaghetti 'kleine snaren'.

  • Grand'Italia Sugocasa Tradizionale

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Voedingswaarden

  • Energie

    560kcal

  • Koolhydraten

    80g

  • Eiwitten

    19g

  • Vetten

    17g

Bereidingswijze Spaghetti alla puttanesca

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  • Stap 2

    Verhit ondertussen de olie in de hapjespan, voeg de knoflook en anjovis toe en bak al roerend tot de ansjovis is 'gesmolten'. Doe de Sugocasa erbij en verwarm de saus al roerend op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en roer de olijven, peterselie en kappertjes door de saus.

  • Stap 3

    Schep de spaghetti door de saus.

Spaghetti alla puttanesca

Ansjovis is een multi-inzetbaar visje dat je in veel gerechten als zilte smaakmaker kunt gebruiken, zonder dat je gerecht een vissige smaak krijgt.

Beoordeel dit recept