Pasta pesto met tomaatjes en paprika

Penne con pesto, pomodori e peperoni

Kleurrijke pasta pesto is voor velen favoriet! Pasta pesto staat snel op tafel en is super smaakvol. Een perfect gerecht voor door de week, maar het kan natuurlijk ook in het weekend. Voor dit recept gebruiken we Pesto alla Genovese met de heerlijke smaak van verse Italiaanse basilicum.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Pasta pesto met tomaatjes en paprika

  • Stap 1

    Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Snijd de paprika in repen, bestrijk met olijfolie en gril de paprika voor 4 minuten in een grillpan. Keer ze halverwege.

  • Stap 3

    Halveer de cherrytomaten.

  • Stap 4

    Schep de pesto, paprika en tomaten door de pasta.

  • Stap 5

    Strooi de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum erover.

Grand'Italia Pesto Inspiratie

La Bella Vita tip

Houd je altijd een beetje van de heerlijke Pesto alla Genovese over en vind je het zonde om weg te gooien? Hier vertellen we je het geheim om pesto langer goed te houden. 

Recept Penne met pesto, tomaatjes en paprika Grand'Italia

Pesto alla Genovese is een van de bekendste smaakmakers uit de Italiaanse keuken. Onze Grand'Italia Pesto alla Genovese smaakt heerlijk in dit gerecht, vanwege de combinatie met verse basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Maar waar wordt Pesto alle Genovese nu precies van gemaakt? 

 

Deze pesto wordt bereid volgens traditioneel Italiaans recept, met verse basilicum, Italiaanse kazen, olijfolie en pijnboompitten. De ingrediënten in onze Pesto alla Genovese zijn allemaal van natuurlijke oorsprong, waarbij de eigenschappen van deze ingrediënten behouden blijven. 

 

Wil je de pesto na opening nog iets langer bewaren? Dat kan door na gebruik een laagje olijfolie op de pesto te schenken. Je kunt de Pesto alla Genovese dan nog ongeveer 5 dagen in de koeling bewaren. Roer de pesto nog wel even goed door voor gebruik. 

Beoordeel dit recept