Penne all'Uovo met pompoen-rozemarijnsaus

Penne all'Uovo con salsa di zucca e rosmarino

(1280)

Penne. Tja, veel fantasie hoef je niet te hebben om bij dit woord aan schrijven te denken. Want inderdaad, het langwerpige holle pastastukje is vernoemd naar een pen. Of eigenlijk naar een klassieke ganzenveer.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Penne all'Uovo 500g Grand'Italia

    De korte vorm van deze Penne brengt de rijke, volle eiersmaak goed naar boven.

  • Grand'Italia Besciamella saus

    Besciamella saus, kan direct gebruikt worden.

Bereidingswijze Penne all'Uovo met pompoen-rozemarijnsaus

  • Stap 1

    Verhit de olie in een koekenpan. Voeg rozemarijn toe en bak al roerend tot deze lichtbruin wordt (1-2 minuten). Leg de rozemarijn op keukenpapier.

  • Stap 2

    Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Doe de pompoen en knoflook in de pan met olie en schep even om. Laat 5 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.

  • Stap 4

    Verwarm de Besciamellasaus in een andere pan, voeg pompoen toe. Giet de pasta af.

  • Stap 5

    Breng de saus indien wenselijk op smaak met zout en peper en schep de pasta door de saus en bestrooi met rozemarijn. Serveer met Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept