Pasta met runderstoofvlees en San Danieleham

Pasta con stufato di manzo e prosciutto San Daniele

(835)

Stoofpotten zijn in Rome ontstaan uit het gebruik van restjes vlees, zogenaamd het ‘mindere’ vlees (maar zeker niet minder lekker). Met pasta en groenten erbij was de stoofschotel voedzame kost voor het werkvolk. Vandaag de dag is het gewoon heerlijk eten voor jan en alleman.

  • > 60
  • Vlees

Ingrediënten

  • Grand'Italia Pipe Rigate Tradizionali

    Pipe Rigate zijn korte, dikke, gebogen pijpjes die een beetje op elleboogjesmacaroni lijken.

Bereidingswijze Pasta met runderstoofvlees en San Danieleham

  • Stap 1

    Verwarm 1 eetlepel olie en bak de ui en de reepjes ham op matig vuur totdat de ui glazig is.

  • Stap 2

    Verhit in een grote pan de rest van de olie en bak het stoofvlees hierin rondom bruin. Bestrooi met zout en peper.

  • Stap 3

    Schep de ui en ham, peterselie, wortel en bleekselderij bij het vlees. Voeg de rode wijn en de Salsa Rustica toe. Laat zachtjes doorstoven met de deksel op de pan tot het vlees gaar is (dat duurt circa 2,5 tot 3 uur) en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Serveer het stoofvlees met de pasta.

Beoordeel dit recept