Zuppa di peperoni

Paprikasoep

(1116)

Het geheim van de ongelooflijk zachte smaak van deze paprikasoep? Het gebruik van geroosterde paprika! In de oven haal je de natuurlijke zoetheid van de vruchtgroente naar boven.

  • < 40
  • Vegetarisch
Zuppa di peperoni

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    225kcal

  • Koolhydraten

    18g

  • Eiwitten

    5g

  • Vetten

    17g

Bereidingswijze Zuppa di peperoni

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 250 graden.

  • Stap 2

    Leg de paprika’s op met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze elk met 1/2 el olie en een beetje zeezout. Rooster ze 20 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat nog 15 min. in de oven staan.

  • Stap 3

    Haal vervolgens het vel van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukken.

  • Stap 4

    Verhit in een hapjespan 1 el olie en fruit het teentje knoflook, de ui, de rode peper en 1 el venkelzaad.

  • Stap 5

    Voeg de stukken paprika en Sugocasa toe en verwarm de soep.

  • Stap 6

    Pureer de soep met een staafmixer en garneer elk kom met 1 tl Pesto.

  • Stap 7

    Serveer er Grissini Torinesi bij.

De Italiaanse keuken maakt graag gebruik van verse seizoensproducten, dus zijn paprika’s een populair ingrediënt.

Beoordeel dit recept