Glutenvrije Penne met Pesto alla Genovese

Penne senza glutine con Pesto alla Genovese

(16)

De eenvoudige ingrediënten zetten de sterren van dit recept, de Pesto alla Genovese en Penne Glutenvrij, in de spotlight! Wie houdt er niet van een goed gevulde pasta pesto? Zelfs met een glutenvrij dieet kun je hiervan genieten! 

  • < 40
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • Pasta Penne Glutenvrij 400g Grand'Italia

    Deze Grand'Italia Glutenvrije Penne is gemaakt van witte en volkoren rijst, maïs en quinoa.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).

Bereidingswijze Glutenvrije Penne met Pesto alla Genovese

  • Stap 1

    Kook de glutenvrije penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 8 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Snijd de kipfilet en de gele paprika in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Bak deze vervolgens in een hapjespan totdat ze groudbruin zijn.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ca. 10 minuten.

  • Stap 4

    Meng de Glutenvrije Penne met de Pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kipfilet, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.

  • Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.

Kooktip bij Glutenvrije penne met pesto alla genovese

Wist je dat veel van onze pastasauzen en enkele pesto's glutenvrij zijn? Dus ook als je genoodzaakt bent een glutenvrij dieet te volgen, kun je met de producten van Grand'Italia van heerlijke pastagerechten genieten. Probeer ook eens Pesto Tartufo of Pesto Peperoni e Noci

Kooktip
Beoordeel dit recept