Spaghetti con manzo e peperoncino

Spaghetti met biefstuk en rode peper

Dit gerecht zul je in Italië niet snel op het menu zien staan. Italianen eten pasta namelijk als voorgerecht, daarna eten ze een vlees- of visgerecht. Maar wat ons betreft kun je deze pasta prima tegelijk met de biefstuk eten.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti Tradizionali 500g Grand'Italia

    Spaghetti is een sliertpasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

Voedingswaarden

  • Energie

    775kcal

  • Koolhydraten

    67g

  • Eiwitten

    39g

  • Vetten

    37g

  • Vezels

    10g

Bereidingswijze Spaghetti con manzo e peperoncino

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, rode peper en tomaten toe en bak een paar min. Voeg de room en bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken.

  • Stap 3

    Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur ca. 4 min. Keer ze halverwege. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie).

  • Stap 4

    Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de pasta met de helft van het basilicum door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe.

  • Stap 5

    Snijd de biefstukken in plakjes. Verdeel de pasta over borden en leg de biefstuk erop. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en bestrooi met de rest van het basilicum.

Beoordeel dit recept