Insalata di pasta con pollo

Pastasalade met kip

  • < 40
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • Pasta Mini Penne Tradizionali 350g Grand'Italia

    Kleine holle pasta, ideaal voor een lekkere pastasalade.

Voedingswaarden

  • Energie

    810kcal

  • Koolhydraten

    67g

  • Eiwitten

    38g

  • Vetten

    42g

  • Vezels

    5g

Bereidingswijze Insalata di pasta con pollo

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Meng ondertussen de kipdijfiletreepjes met 2 el olijfolie, de honing en chiliflakes. Breng op smaak met een beetje zout.

  • Stap 3

    Bak de kipdijfiletreepjes in 5 min. rondom bruin en gaar in een hete koekenpan. Laat de reepjes afkoelen op een bord.

  • Stap 4

    Rooster het amandelschaafsel een paar min. in een koekenpan zonder olie of boter tot het lichtbruin kleurt. Schep regelmatig om. Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bord.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en spoel koud onder de kraan, zodat de pasta niet verder gaart. Laat goed uitlekken. Meng er de rest van de olie, tomaten, rucola en mozzarella door. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 6

    Verdeel de pastasalade over diepe borden en schep de stukjes kip erop. Druppel de balsamicoazijn erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

Kooktip bij Insalata di pasta con pollo

Liever een salade zonder kip? Vervang dan de kip door aubergine. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en bereid op dezelfde wijze als de kip in het recept.

Tip
Beoordeel dit recept