Gnocchi alla caprese

Gnocchi met mozzarella, tomaat en basilicum

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    530kcal

  • Koolhydraten

    85g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    14g

Bereidingswijze Gnocchi alla caprese

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de steeltjes fijn. Scheur de mozzarella in stukjes.

  • Stap 4

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de fijngesneden steeltjes basilicum 4 min. op laag vuur. Voeg de Basilico toe en verwarm 4 min.

  • Stap 5

    Haal de pan van het vuur en roer de gnocchi en de cherrytomaten erdoor. Schenk het gnocchimengsel in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.

  • Stap 6

    Bak de gnocchi 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Stap 7

    Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct.

Kooktip bij Gnocchi alla caprese

Wil je meer groenten?
Serveer er een groene salade bij. Of voeg een in stukjes gesneden courgette toe aan de gnocchi voordat het
gerecht de oven in gaat.

Tip
Beoordeel dit recept