Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Zomerse pastasalade met tonijn en Pesto Rosso
Insalata di pasta estiva al tonno con Pesto Rosso
Makkelijk
20 min
Eiwitrijk
Zomerse vibes met deze pastasalade met tonijn. De pasta wordt gecombineerd met frisse komkommer, zoete maïs, paprika en rode ui. Een vleugje Pesto Rosso geeft het gerecht een rijke, kruidige smaak. Perfect als lichte maaltijd op warme dagen of als kleurrijke salade voor bij de barbecue.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Fusilli
Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product2 el Rode pestoPesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.
Bekijk product160 g tonijn1 paprika (in blokjes)1 klein blikje maïs0.5 komkommer (in blokjes)4 el mayonaise1 tl paprikapoeder1 tl cayennepeper2 tl Italiaanse kruidenBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Giet de pasta af en laat volledig afkoelen. Voor het beste resultaat spoel je de pasta na het koken met koud water, zodat de paste niet verder gaart en de bite behouden blijft.
- Doe de pasta in een saladeschaal en voeg alle groenten en de tonijn toe.
- Meng de mayonaise, pesto, en kruiden door de pasta en meng totdat alle ingrediënten mooi door elkaar zitten.
- Zet even in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de pastasalade koud.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.