Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Linguine met spinaziesaus en pesto Grand'Italia

Spinazie pesto pasta met burrata en spekjes

Linguine con pesto di spinaci verdi, pancetta e burrata

Gemiddeld
30 min

Van de Italiaanse inspiratie op ons TikTok-kanaal rechtstreeks naar jouw keuken: spinazie pesto pasta met burrata! Dit gerecht is een feestje op je bord, want het combineert krokante spekreepjes, een romige spinazie-pesto saus en zachte burrata tot een ultieme smaakbeleving. Perfect voor wie houdt van comfortfood met een frisse twist. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 1600 g Linguine all’Uovo
    Product Linguine all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 3 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 250 g spinazie
  • 150 g spekreepjes
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • Olijfolie
  • 2 el chilivlokken
  • 150 g burrata
  • Handje geroosterde noten (naar keuze)
  • Peper en zout (naar wens)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur, totdat ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Fruit de knoflook in dezelfde pan.
  3. Laat de spinazie in een aparte pan slinken en doe deze vervolgens in een blender.
  4. Breng op smaak met peper, zout, chilivlokken, de Pesto alla Genovese en de geroosterde noten. Blend tot een gladde saus.
  5. Kook intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 4 minuten voor een 'al dente' bite.
  6. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het pastawater.
  7. Voeg de linguine toe in de pan met knoflook en schep daar de saus doorheen.
  8. Meng de saus goed met de pasta en voeg wat pastawater toe om de saus romig te maken en goed aan de pasta te laten hechten.
  9. Meng tot slot de krokante spekjes erdoor en garneer naar wens met extra chilivlokken en de romige burrata.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten