Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige spaghetti met spekjes, chili-olie en rode ui
Spaghetti cremosi con olio al peperoncino, cipolla rossa e pancetta
Makkelijk
25 min
Notenvrij
Serveer een pittige twist op een romige pasta: spaghetti met spekjes, rode ui en een vleugje chili-olie. Afgewerkt met room, Parmezaanse kaas, knoflook en Italiaanse kruiden ontstaat een romig, smaakvol gerecht dat binnen 25 minuten op tafel staat. Perfect voor een doordeweekse maaltijd met een beetje pit.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Spaghetti
Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product200 g spekjes2 el chili-olie (meer of minder naar smaak)200 ml kookroom of slagroom1 grote rode ui (in dunne ringen)Parmezaanse kaas (geraspt)2 tenen knoflook (geperst)1 tl Italiaanse kruidenOlijfolieZout (naar smaak)Verse peterselieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de spekjes samen met de rode ui, totdat de spekjes krokant zijn en de ui zacht en gekaramelliseerd (ca. 10 - 15 minuten).
- Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en een snuf zout toe en bak nog 1 minuut mee.
- Roer de kookroom erdoor en laat zachtjes pruttelen totdat de saus iets dikker is geworden. Voeg kookvocht van de pasta toe als de saus te dik wordt.
- Roer de chili-olie erdoor. Begin met 1 el, proef en voeg meer toe als je durft.
- Meng de spaghetti met de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.