Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige pasta met spruitjes, spek en champignons
Rigatoni con cavoletti di Bruxelles cremosi e pancetta
Wil je spruitjes op een verrassende manier serveren? Deze pasta met spruitjes is hét comfortfood voor de winter! De combinatie van krokante spekblokjes, kastanjechampignons en spruitjes zorgt voor een hartige basis, terwijl slagroom en kaas het geheel omtoveren tot een romige saus die heerlijk om de rigatoni heen smelt. Het gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak: van de zachte bite van spruitjes tot de rijke umami van spek en champignons. Serveer deze pasta als hoofdgerecht tijdens een feestelijk diner of als verwarmende maaltijd op een koude dag. Met dit recept laat je zien dat spruitjes allesbehalve saai zijn!
Ingrediënten
-
200 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product125 g gerookt ontbijtspek (in stukjes)250 g kastanjechampignons (in plakjes)250 g spruitjes (schoongemaakt)150 ml slagroom3 takjes tijm (gerist)50 g oude kaas50 ml pastawaterKlontje roomboterPeper en zout (naar smaak)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Bak de spekblokjes op middelhoog vuur, totdat het vet gesmolten is en de stukjes mooi krokant zijn.
- Voeg de kastanjechampignons met een klontje roomboter en tijm toe aan de pan.
- Bak het spek met de champignons nog voor ca. 5 minuten en voeg dan de spruitjes toe. Na 5 tot 10 minuten zijn de spruitjes gaar.
- Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten voor een 'al dente' bite.
- Voeg de slagroom toe in de pan met spruitjes en laat het voorzichtig een beetje inkoken.
- Roer de kaas erdoor, zodat het samensmelt tot een gladde romige saus.
- Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het pastawater. Voeg het pastwater toe aan de pan met saus en roer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan met saus en spruitjes en meng nog eens goed door elkaar.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.