Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige orzo met zalm en zongedroogde tomaat
Orzo cremoso con salmone e pomodori secchi
Gemiddeld
29 min
Notenvrij
Van onze Italiaanse inspiratie op TikTok naar jouw keuken: romige orzo met zalm! Deze heerlijke mix van comfort en verfijning combineert zachte zalmfilets met een smeuïge orzo, verrijkt met champignons, cherrytomaten en een vleugje crème fraîche. Afgewerkt met Parmezaanse kaas voor een extra romige touch. Perfect voor een snelle, luxe maaltijd die indruk maakt!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Orzo
Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product50 g Zongedroogde tomaten
Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.
Bekijk product2 zalmfilets150 g cherrytomaten (gehalveerd)4 el crème fraîche1 sjalot (gesnipperd)2 tenen knoflook (gesnipperd)500 ml bouillon2 el paprikapoederPeper en zout (naar smaak)4 el Parmezaanse kaas (geraspt)OlijfolieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verhit een scheut olijfolie in een grote wokpan en bak de sjalot en knoflook voor 2-3 minuten, tot ze lekker zacht en geurig zijn.
- Voeg de champignons toe en bak deze 4-5 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
- Bak in een andere pan de zalmfilets in een scheutje olijfolie zo goed als gaar.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten en fijngesneden zongedroogde tomaten toe aan de pan met knoflook en champignons. Bak deze 2-3 minuten mee. Breng op smaak met de paprikapoeder en roer goed door.
- Voeg de bouillon in de pan toe en kook de orzo in de bouillon, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite. Voeg de crème fraîche toe als de orzo bijna gaar is en laat zachtjes pruttelen, zodat er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de gebakken zalmfilets bovenop de orzo in de pan en dek af met een deksel. Laat deze nog kort meegaren totdat de zalm gaar is.
- Rasp er nog een laag Parmezaanse kaas overheen voor een extra smeuïge touch.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.