Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Orzo in citroen roomsaus Aan tafel bij Jannie x Grand'Italia

Romige Italiaanse citroenorzo met kip en courgette

Orzo cremoso al limone con pollo e zucchine

Gemiddeld
30 min
Volkoren

Aan tafel bij Jannie verrast met een heerlijke allemansvriend: orzo met kip en courgette. Dit recept past perfect past bij een gezonde, smaakvolle maaltijd. Deze romige orzo combineert malse kipdijfilet, frisse courgette en spinazie met een vleugje citroen en Parmezaanse kaas. De combinatie van kookroom en bouillon zorgen voor een heerlijk romige saus. Een gerecht dat balans, comfort en Italiaanse flair samenbrengt. Ideaal voor een doordeweekse avond!

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 2 kipdijfilets (in blokjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 150 g spinazie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 el gedroogde tijm
  • 150 ml kookroom
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 6 takjes verse basilicum (geplukt)
  • Zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin in 5-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Haal de kip uit de pan. Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de courgette en tijm toe en bak 3–4 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken.
  4. Doe de orzo (ongekookt) bij de groenten en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe.
  5. Laat 10–12 minuten zachtjes pruttelen (zonder deksel), tot de orzo bijna gaar is. Roer regelmatig door. Voeg indien nodig extra bouillon toe als het te droog wordt.
  6. Doe de kookroom, citroenrasp en citroensap bij de orzo. Breng op smaak met zwarte peper. Roer goed door en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Schep de Parmezaanse kaas, kip en de helft van de basilicum erdoor.
  8. Verdeel de orzo over de borden. Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en basilicum.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Inspiratie Ravioli recepten Grand'Italia

Ravioli recepten

Ravioli is een van die pastasoorten die meteen warmte, elegantie en...