Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige frisse citroen linguine pasta
Linguine al limone con panna
Makkelijk
15 min
Vegetarisch
Samen met Foodie by Bibi brengen we een vleugje Italiaanse frisheid in jouw keuken met deze fris romige citroen linguine. In deze pasta combineren we de rijke smaak van Parmezaanse kaas en romige slagroom met het frisse aroma van citroen. Met de optionele citroenolie geef je dit recept nog meer dimensie. Perfect voor wie houdt van een elegante, lichte maaltijd met een Italiaanse twist. Ideaal voor een eenvouding maar verfijnd diner dat indruk maakt!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
350 g Linguine all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product75 g roomboter1 ui (fijngesneden)1 citroen (sap)2 citroenen (rasp)4 tenen knoflook (geperst)500 ml slagroom150 g Parmezaanse kaas (geraspt)Peper en zout (naar smaak)Citroen olie (optioneel)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 4 minuten voor een 'al dente' bite.
- Smelt in een pannetje de boter, en bak de ui en knoflook erin mee.
- Voeg de slagroom en citroen rasp toe aan de gesmolten boter. Laat op laag vuur wat dikker worden.
- Voeg de linguine toe aan de saus, en roer de Parmezaanse kaas, het citroen sap en peper en zout toe. Top eventueel nog af met wat extra citroen olie voor een extra frisse smaak!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.