Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pinsa met pittige salami en Pesto Piccante Foodie by Bibi

Pittige pinsa salami met burrata en Pesto Piccante

Pinsa con salame piccante, burrata e pesto piccante

Makkelijk
15 min

Deze pinsa met salami (spianata piccante) brengt pit en romigheid samen op één bodem. De luchtige pinsa wordt belegd met Grand’Italia Piccante pastasaus, pittige salami en gesmolten mozzarella. We toppen hem af met Pesto Piccante en heerlijk romige burrata. Perfect voor iedereen die van een beetje pit en volle smaken houdt en een Italiaanse twist aan de borrel of maaltijd. Een moderne favoriet waarmee je Italië in huis haalt.

Foodiebybibi x Grand'Italia
Een recept van: Foodie by bibi
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 1 pinsa bodem
  • 260 g Pastasaus Piccante
    Product pastasaus Piccante Grand'Italia

    Onze Piccante pastasaus wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten*, waaronder tomaat, rode paprika, selderij en chilipeper voor de pit.

    Bekijk product
  • 90 g Pittige pesto
    Product Pesto Piccante Grand'Italia

    We maken onze pikante pesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met rode paprika, Italiaanse kaas en een vleugje chilipeper. En is speciaal ontwikkeld voor de liefhebber van een pittige pasta pesto.

    Bekijk product
  • 1 hand mozzarella (geraspt)
  • Rucola
  • 50 g Spianata piccante
  • 1 bol burrata
  • Crispy chili olie (naar smaak)
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Haal de pinsa uit de verpakking en smeer hem in met een paar lepels Piccante pastasaus.
  3. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover (zoveel als je zelf lekker vindt, maar ga in ieder geval voor een lekker laagje).
  4. Bak de pinsa met de saus en kaas voor ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Zodra de pinsa uit de oven komt beleg je deze met wat plukjes rucola, en de pittige salami.
  6. Top af met wat burrata, Pesto Piccante, crispy chili olie, peper en zout.
Buon appetito!
Een recept van: Foodie by bibi
Foodiebybibi x Grand'Italia

Bibi van Foodiebybibi houdt van comfort food: eten waar je blij van wordt. Haar lievelingsgerecht uit de Italiaanse keuken is dan ook pasta carbonara. En deze maakt ze het liefst met onze Spaghetti Tradizionali pasta. Geserveerd in een kleurrijk diner bord, en de avond kan niet meer stuk!

Bekijk meer recepten van Foodie by bibi!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten