Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pesto Parmezaanse kaas focaccia
Pesto Parmiggiano focaccia
Let op! Het deeg voor de focaccia heeft 10 uur rusttijd nodig.
Zelf focaccia maken moeilijk? Helemaal niet! Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Met dit recept van food ambassador Balans in de keuken zet je een luchtige pesto focaccia met Parmezaanse kaas op tafel die gegarandeerd indruk maakt. De geur van versgebakken brood, de kruidige pesto en de hartige touch van gesmolten kaas maken dit een onweerstaanbaar bijgerecht, perfect bij een soepje, salade of als borrelhap.
Ingrediënten
-
425 ml lauwwarm water1 tl gist1 tl honingOlijfolieZout500 g Italiaanse bloem4 el Pesto alla Genovese
Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product50 g Parmezaanse kaas (geraspt)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Meng het water met de gist, honing, olijfolie en zout. Meng dit in een grote kom met een garde door elkaar.
- Voeg het Italiaanse bloem toe en gebruik een pollepel om te mengen. Het deeg is goed als je geen droge bloem meer in de kom hebt. Dek de kom af en laat een half uur rusten.
- Doe 4 stretch & folds met het deeg en laat daarna weer voor 15 minuten rusten. Herhaal na deze 15 minuten de stretch & folds om het deeg te verstevigen en de gluten te helpen ontwikkelen.
- Leg de bol deeg met de gladde kant naar boven en bestrijk met olijfolie. Dek af met huishoudfolie en een theedoek. Zet het deeg vervolgens in de koelkast om gedurende de nacht (minimaal 8 uur) te laten rusten.
- Vet de volgende dag een bakblik in met olijfolie en doe het deeg erin. Voeg de onderkant en bovenkant van het deeg over elkaar heen en draai het om. Dek af en laat het deeg nog voor minimaal 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Doe een scheut olijfolie over het deeg en druk met je vinger gaatjes in het deeg. Verdeel de pesto en Parmezaanse kaas erover en bak af in de voorverwarmde over voor ca. 15-20 minuten. De focaccia is klaar als deze goudbruin is.
Tip van ons!
Stretch & folds: vouw de vier kanten van het deeg naar het midden toe, terwijl je het voorzichtig uittrekt.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.